corneliu31 Bucuresti DECEMBRIE 2014***
***Noutati , Articole speciale pentru tineriI generatiei
***2014-2015 ***
.... DECEMBRIE 2014...
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
corneliu31 Bucuresti DECEMBRIE 2014*** | Reguli | Inregistrare | Login
POZE CORNELIU31 BUCURESTI DECEMBRIE 2014***
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: luana_21 din Prahova
| Femeie 21 ani Prahova cauta Barbat 21 - 47 ani |
|
corneliu31
Administrator
Din: bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 653
|
|
Un tort simplu de preparat, ingredientele sunt de baza - de gust...
fraged, proaspat, pufos - un desert mai usor decat multe altele dar la fel de delicios. Va fi o
adevarata rasfatare pentru cei ce tin post si nu mai stiu ce sa gateasca bun si dulce si de
post ... si tort....
ingrediente>
Faina alba calitate superioara 375 g
cate 125g pentru fiecare foaie de blat
Praf de copt
4.5 lingurite
cate 1.5 lingurite pentru fiecare blat
Zahar
225 g
cate 75g pentru fiecare blat + 2 linguri de zahar pentru crema
Ulei de floarea soarelui
9 linguri
cate 3 linguri pentru fiecare blat
Apa minerala
450 ml
cate 150ml pentru fiecare blat
Orice suc de culoare galbena
2 pah
eu am luat suc de portocale cu mango
Gris de grau
3 linguri
Compot de piersici
2 buc
2 borcane de 700 ml
Nuca de cocos
1 pah
poate mai mult putin, sa aveti o rezerva, depinde cat va lua crema.
pasi de urmat>
1, Pregatim pe rand 3 blaturi, deci: Luati 125g faina + 1.5 lingurite de praf de copt - amestecati bine.
2, Adaugati 75g de zahar.
3 Urmeaza apa minerala - amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase. 4 Si ultimul este uleiul - 3 linguri - amestecati bine.
5 Asterneti cu hartie de copt o forma de 28cm diametru. Turnati aluatul in tava si puneti la cuptor pentru 20 de minute la 180-200 grade.
6 Cand se rumeneste usor o scoateti din cuptor, lasati 10 minute sa se racoreasca putin.
7 Scoateti blatul pe un gratar si lasati sa se racoreasca complet.
In acelasi fel faceti celelalte 2 blaturi - repetati exact pasii.
8 In timp ce se coc blaturile pregatiti crema. Aici o poza cu sucul pe care l-am folosit.
9 Turnati sucul intr-o cratita, il amestecati cu 2 linguri de zahar si lasati sa fiarba.
10 Pana fierbe sucul masurati grisul. 11 Cand incepe sa fiarba sucul adaugati grisul in ploaie si amestecati continuu cu telul - sa evitati formarea cocoloaselor. Lasati sa fiarba la foc mic 15 minute, amestecati periodic. Dupa acest timp puneti crema la racit.
12 Scoateti piersicii dintr-un borcan de compot, le puneti in blender si pasati foarte bine.
13 Dupa ce se raceste crema de gris adaugati piersicile pasate.
14 Pentru a uniformiza crema o mai pasati bine cu blenderul, va fi mai cremoasa si mai fina. 15 Aici cele 3 blaturi gata coapte si racorite.
16 Ungeti cu crema blaturile - puneti multa crema, sa fie mai gustos tortul. Daca vedeti ca nu se aseaza perfect foile, se formeaza "dealuri" puneti printre blaturi si bucatele de piersici, acolo unde trebuie nivelat.
17 In restul de crema care ramane dupa ce ati uns blaturile adaugati nuca de cocos - amestecati bine, vedeti sa fie de o consistenta mai groasa.
18 Cu o paleta ungeti tortul cu respectiva pasta - il nivelam si pregatim pentru infrumusetat.
19 Aici tortul gata de infrumusetat cum va place.
Eu am ales varianta cu piersici feliate si nuca de cocos pe borduri.
20 Deci, am feliat bucatile de piersici din compot.
21 Am ornat deasupra cu piersici si am presarat bordurile cu nuca de cocos. Lasati tortul 1-2 ore sa se patrunda - eu l-am lasat peste noapte si a fost mai insiropat. Depinde cum va place.
22 Aici aveti si o felie. Desi sunt mai multi pasi sa nu credeti ca este complicat, am incercat sa detaliez pasii ca sa nu dati gres la prepararea retetei. Pofta Buna! Cantitate:1 kg (10-12 portii)
Timp de preparare:90 min
Dificultate:mediu
Timp total de pregatire:120 min
22.7KB
_______________________________________ *******************
|
|
pus acum 12 ani |
|
corneliu31
Administrator
Din: bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 653
|
|
Tort Diplomat cu Portocale... ((((((((((((((((((((((((((((((( Nu planificam azi sa postez reteta pe site, dar fiindca este o reteta cu numar deosebit - nu am avut rabdare, o pun acum. ************************* Deci, sa va propun cu aceasta ocazie un tort foarte frumos si elegant - de gustos ce sa
mai zic, vedeti ca nu ai cum sa dai gres cu combinatiile - inspirat si tot planificat dintr-un
site culinar. Mi-a placut mult modul de asamblare, in schimb am simplificat crema si am folosit
pandispanul meu preferat. As recomanda in plus la reteta de mai jos, sa adaugati niste
portocale si in mijlocul tortului - si daca va place pandispan mai umed, sa-l insiropati cu
putin suc de portocale. Ce sa mai zic - La Mai Multe Retete!
ingrediente:
5 buc
pt pandispan
Zahar
180 g
Plus zahar pentru crema - eu am pus 1 pahar, sa fie un dulce mediu - voi puneti dupa gust
Faina alba calitate superioara
100 g
pt pandispan
Amidon alimentar
2 linguri
pt pandispan
Smantana
1 l
Portocale
1 kg
alegeti portocale de marime medie, dulci si fara samburi de preferat
Esenta de vanilie
1 buc
Gelatina
30 g
Preparati pandispanul dupa Reteta de pandispan. Il lasati minim 8 ore ca sa se patrunda
si sa-l taiati mai repede. Sau preparati pandispanul dupa reteta dvs, sau il cumparati.
2 Pentru a monta tortul folositi de preferat o tava adanca cu peretii detasabili. Asterneti atent tava cu folie alimentara de plastic, acoperiti bine si peretii si fundul.
3 Taiati pandispanul in 2 jumatati - ar trebui sa iasa 2 foi cam de 1 cm grosime. Taiati un pic din margini, cam 1 cm imprejur, pentru a incadra bine pandispanul pe langa feliile de portocale si crema -masurati tava pe pandispan - taiati asa ca diametrul pandipsanului sa fie cam cu 1 -1.5 cm mai mic decat cela al tavii.
4 Curatati portocalele, le taiati rondele cam de 1 cm grosime. Le alegeti pe cele mai frumoase si le aranjati frumos peste folia de plastic in tava.
5 Gelatina o topiti in 100ml de apa calda spre fierbinte - aveti grija sa nu o fierbeti, isi pierde din calitati la fierbere.
6 Zaharul se amesteca cu smantana si esenta de vanilie - bateti putin cu mixerul ca sa topiti complet zaharul.
7 Apoi adaugati gelatina dizolvata, amestecati bine sa uniformizati crema.
8 Turnati 1/3 din crema peste portocalele din tava - atent cu o lingura mai impingeti din crema pe langa marginile portocalelor sa acopere bine toata suprafata si toata gaurile.
9 Puneti peste crema prima foaie de pandispan - optional o puteti insiropa cu putin suc de portocale sau ceai cu lamaie.
10 Turnati mai mult de jumatate din crema ramasa peste pandispan. La fel optional puteti sa mai adaugati aici niste portocale taiate cubulete.
11 Peste crema puneti cealalta foaie de pandispan - la fe o puteti insiropa cu suc sau ceai de lamaie.
12 Turnati restul de crema peste foia de pandispan, acoperiti totul cu folie si puneti tava la frigider pentru 4-5 ore, sa se intareasca bine crema. Mai bine peste noapte, sa fie sigur totul prins.
13 Dupa acest timp, scoateti folia, peretii tavii si atent rasturnati tortul pe un platou. Rezultatul il vedeti in poza Desi am mai vazut ca se mai pot folosi si alte fructe aici - mie imi place asa in 2 culori - este mult mai elegant si prezentabil.
14 Si o sectiune bineinteles - va servesc virtual si va multumesc pentru prezenta si aprecierea voastra! Pofta Buna!
Cantitate:2 kg (10-12 portii)
Timp de preparare:120 min
Dificultate:mediu
Timp total de pregatire:120 min
23KB
_______________________________________ *******************
|
|
pus acum 12 ani |
|
corneliu31
Administrator
Din: bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 653
|
|
Salam de biscuiti de post....
O reteta simpla si gustoasa de salam de biscuiti, excelenta atunci cand vrem ceva dulce de post!
De la inceput trebuie sa stiti ca intotdeauna in bucatarie sunt bine venite 4 maini in loc de doua
Am folosit:
800 gr biscuiti, 200 gr unt , 200 gr zahar, 200-250 ml apa, esenta de rom, 3-4 linguri cacao, 100 gr
rahat, 100 gr stafide, zahar vanilat.
Ne-am ocupat intai de biscuiti pe care i-am rupt in bucati mici.
Apoi am facut compozitia lichida.
Am pus apa la fiert, am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am amestecat pana s-a topit.
Am adaugat untul taiata cuburi mici, cacao.
Cand acestea s-au topit am pus rahatul taiat cuburi, stafidele si esenta de rom.
Am oprit focul si am adaugat compozitia lichida peste biscuiti.
Am amestecat bine compozitia, am lasat aproximativ 10 minute in bol, apoi am asezat compozitia in folie
transparenta. Din compozitie mi-au iesit 3 folii medii de salam de biscuiti.
Am pus la frigider cel putin 3-4 ore inainte de servire.
Pentru felii perfect taiate, umeziti cutitul inainte de a taia.
Pofta buna!!!!!!!!!!
28KB
_______________________________________ *******************
|
|
pus acum 12 ani |
|