corneliu31 Bucuresti DECEMBRIE 2014***
***Noutati , Articole speciale pentru tineriI generatiei ***2014-2015 *** .... DECEMBRIE 2014...
Lista Forumurilor Pe Tematici
corneliu31 Bucuresti DECEMBRIE 2014*** | Lista de useri | Reguli | Inregistrare | Login

POZE CORNELIU31 BUCURESTI DECEMBRIE 2014***

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
monaahmed2012 Profile
Femeie
25 ani
Calarasi
cauta Barbat
25 - 46 ani
corneliu31 Bucuresti DECEMBRIE 2014*** / DEVOTIONAL TINERET 2014 / Devoționale pentru sufletul tau 2021 luna 06    
Autor
Mesaj Pagini:  1 2
Corneliu2021
Membru

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 48
Care este deci robul credincios şi înţelept, pe care l-a pus stăpânul său peste ceata slugilor sale ca să le dea hrană la vremea hotărâtă? Ferice de robul acela pe care stăpânul său, la venirea lui, îl va găsi făcând aşa! – Matei 24:45,46

În 1944, un ofiţer de la Serviciul Japonez de Contrainformaţii, pe nume Hiroo Onoda, şi alţi doi soldaţi au debarcat pe insula filipineză Lubang, Mindoro. Acesta primise ordine de la ofiţerul lui superior să saboteze pistele de aterizare şi porturile pentru a preîntâmpina invazia inamicului. Mottoul său era: „Rezişti sau mori!” nu „Predă-te sau capturează!” Două luni mai târziu, nord-americanii au aterizat pe in- sulă şi au luat-o în stăpânire. Onoda şi soldaţii săi s-au refugiat în pădure pentru a nu fi luaţi prizonieri. În august 1945, al Doilea Război Mondial s-a sfârşit, dar ei au continuat să se ascundă. Japonezii îşi imaginau că mai erau soldaţi care continuau să se ascundă, aşa că generalul lor a sugerat să fie împrăştiate din avion manifeste deasupra insulelor, care să-i anunţe că s-a terminat războiul. Deşi a citit acest mesaj, Onoda nu a avut încredere că acesta era adevărul, aşa că s-a afundat mai adânc în munţi. În anii care au urmat s-au făcut încercări de a da de urma lor şi de a-i convinge că războiul se terminase. Dar scrisorile, fotografiile şi prezenţa rudelor lor au fost interpretate drept capcane ca să fie păcăliţi şi luaţi prizonieri. În 1972, Onoda era singurul supravieţuitor rămas la datorie. În sfârşit, după alţi doi ani de căutări, exploratorul japonez Norio Suzuki a reuşit să-l localizeze şi a înţeles cât de motivată era tenacitatea lui: „Până când nu primesc un ordin de la ofiţerul meu superior, voi rămâne devotat misiunii încredinţate”, au fost exact cuvintele lui Onoda.

Aşa că Suzuki s-a întors în Japonia şi l-a găsit pe maiorul Tanigukhi, care, între timp, se retrăsese din armată şi lucra într-o librărie. Au călătorit împreună în insula Lubang şi, îmbrăcat în uniformă militară, comandantul i-a ordonat lui Onoda să îşi înceteze misiunea. Trecuseră aproape 30 de ani de la terminarea războiului, iar Onoda s-a întors în ţara lui şi a fost decorat ca erou naţional.

Devotamentul în serviciu este fundamental pentru un bun ostaş. Atât în vreme de război, cât şi pe timp de pace, Dumnezeu ne-a dat faţă de semenii noştri responsabilităţi care nu pot fi ignorate. Când Comandantul ceresc va veni să ne caute, ar vrea să spună cu credinţă: „Care este deci robul credincios şi înţelept pe care l-a pus stăpânul său peste ceata slugilor sale ca să le dea hrană la vremea hotărâtă? Ferice de robul acela pe care stăpânul său, la venirea lui, îl va găsi făcând aşa!” Hotărăşte-te astăzi să-ţi arăţi devotamentul în slujire până în ziua când Isus Se va întoarce!


Articolul precedent
Cine este aproapele meu?
Articolul următor
Incredibil! – partea 2

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

pentru sufletul tau 2021 luna care este deci robul credincios şi care l-a pus său peste

63.7KB


pus acum 1 an
E-mail  
Corneliu2021
Membru

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 48
Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! (Isaia 65:24)

În timp ce mă frământam cu problema întrunirii sindicale, am cerut și sfatul soțului meu. Nu simțeam că era bine să particip.

După ce soțul meu și cu mine ne-am rugat pentru această situație, am căzut de acord asupra unei strategii simple. Voi suna la biroul central ca să aflu dacă pot să iau cecul puțin mai devreme în acea vineri, înainte de ora stabilită și chiar înainte de ora la care se adunau protestatarii.

Dacă aceasta s-ar fi putut, mi-aș fi primit salariul și aș fi evitat întâlnirea cu colegii și întreaga demonstrație. Am sunat la biroul de plăți.

„Îmi pare rău!” a răspuns responsabila cu plățile, „Trebuie să vă cerem scuze! Din greșeală, am trimis cecul în contul dumneavoastră. Ne scuzați pentru inconvenient!” Nu trebuia să mai merg deloc la biroul central în acea zi! Această întorsătură a evenimentelor era incredibilă, dragi prietene! Cum de a fost posibil? I-am mulţumit doamnei de la telefon și amândoi ne-am liniștit. Ştiu că Dumnezeu a creat această cale pentru mine ca să evit acel protest. Vedeți cât de perfect lucrează Dumnezeu? În timp ce noi ne străduiam să găsim o ieșire din această situație, Dumnezeu deja pregătise totul.

Nu așteptați să vă confruntați cu o problemă ca abia după aceea să vă rugați. Credeți, încredeți-vă în Dumnezeu și rugați-vă fără încetare! Veți fi atunci aproape de inima lui Dumnezeu. El vă va rezolva toate problemele, mici sau mari, chiar înainte de a-I cere. Și, da, amintiți-vă că cel mai bun Prieten este Isus. De ce? Pentru că El nu numai că ne ajută când cădem, dar ne Și aude când strigăm la El. Deci, de ce să nu facem din Isus cel mai bun Prieten al nostru? El cunoaște sfârșitul de la început și acest lucru face ca El să fie cel mai mare dintre toți. De fapt, „mărimea Lui este nepătrunsă” (Psalmii 145:3).

Cred că Isus deține controlul vieții mele și a tot ceea ce eu întreprind. Și pentru că El există, totul va fi bine!

Încercați-L!

Mabel Kwei

pentru sufletul tau 2021 luna Înainte să mă cheme, voi înainte să vorba, voi asculta!

40.3KB


pus acum 1 an
E-mail  
Pagini:  1 2    
Mergi la